HOME

Home why not house. Hee, dulu saya pernah bertanya apa beda home dengan house, salah seorang teman menjawab, ya sama aja artinya sama-sama rumah. nah setelah tanya ke guru les barulah saya tau kalau house dan home itu beda penggunaanny.

House itu mengacu kepada rumah sebagai bangunan, material, fisik.

Home itu mengacu kepada rumah sebagai tempat perlindungan, abstrak, fungsional

 

Ya banyak bangunan yang katanya rumah tapi sama sekali bukan “home” bagi penghuninya. Ya benarlah Home itu ya rumah, tempat kita merasa nyaman, merasakan perlindungan. Tempat kita ingin menghabiskan masa tua, tempat kita ingin pulang. Dan bisa jadi kita tidak hanya punya 1 rumah mungkin punya lebih, mungkin tersebar di beberapa tempat, bahkan mungkin di tempat yang abstrak, hati manusia.

Oya, ini saya copykan lirik lagu Home-Michael Buble, lagu jaman tapi mewakili rasa urang lua nagari, sang perantau :p.

Lets check this out…

 

Another summer day
Is come and gone away
In Paris and Rome
But I want to go home
Mmmmmmmm

Maybe surrounded by
A million people I
Still feel all alone
I just want to go home
Oh I miss you, you know

And I’ve been keeping all the letters that I wrote to you
Each one a line or two
“I’m fine baby, how are you?”
Well I would send them but I know that it?s just not enough
My words were cold and flat
And you deserve more than that

Another aerorplane
Another sunny place
I’m lucky I know
But I want to go home
Mmmm, I’ve got to go home

Let me go home
I’m just too far from where you are
I want to come home

And I feel just like I’m living someone else’s life
It’s like I just stepped outside
When everything was going right
And I know just why you could not
Come along with me
But this was not your dream
But you always believe in me

Another winter day has come
And gone away
And even Paris and Rome
And I want to go home
Let me go home

And I’m surrounded by
A million people I
Still feel alone
Oh, let go home
Oh, I miss you, you know

Let me go home
I’ve had my run
Baby, I’m done
I gotta go home
Let me go home
It will all right
I’ll be home tonight
I’m coming back home

 

*My everlasting favorite song🙂

*Lirik yang mewakili, teruntuk rumah dengan segala isinya

*ingin suatu hari benar2 menyanyikan lagu ini, ya benar2, dengan segala konteks dan setting nya, hehe,

what a dream!!

 

2 thoughts on “HOME

  1. afn, setahuku kalo temapt tinggal/rumah itu yang house. nah macem skolah, tempat kerja, ato negara asal misal lgi di LN dl itu lagi home. em, yah aku perlu belajar lagi nich… thx shob

Wanna say something?? Tafadhdhol :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s